Runer og runespådom i Trondheim 16/3-19




Runekurset er en komplett innføring i temaet runer og runespådom. På kurset får du vite om runenes historie og opprinnelse, runeinnskrifter, runene som skrifttegn, runer i norrøn mytologi, runemagi, runer og lyd, divinasjon og spådom med runer. Alle de 24 runene i den eldste runerekken, Futhark, gås gjennom på kurset. Du vil se og lære hvordan du kan spå i runer og lage ditt eget binderunesymbol.

Kurset som foregår like ved siden av Nidarosdomen i hjertet av Trondheim, vil deg inspirasjon til en videre utforsking og fordypning i norrøne mytologi, åsatru og runer. Runene har aldri vært tause, nå taler de til oss i vår tid. Bli med å ta runene hjem til gamle Nidaros.

Praktisk info:
Bindende påmelding innen 05.03.19 til e-mail: frisjel@gmail.com eller tlf: 92214961.

Kurspris kr 1000,-. For trygda/studenter/medlemmer av vikinglag er prisen kr 800.-
For samlet gruppe-påmelding av 3 eller flere kursdeltakere gis det en grupperabatt på 300,- kr avslag av fullpris. (dvs. 700 kr pr. hode)

Depositum på kr 500,- betales inn på kontonr: 2030.62.16733 eller Vippses til: 922 14 961
innen 05.03.19. Depositum tilbakebetales ikke dersom du melder avbud. Det resterende beløpet betales inn på konto før kursdagen.


Tid og kurssted:
Tid: Lørdag 16/3-19 kl: 10.00-18.00. 
Sted: Kurslokale i Nidaros Pilgrimsgård, Kjøpmannsgata 1, 7013 Trondheim.
Se link til kurslokale: Pilgrimsgården .  Pilgrimsgården tilbyr også overnatting inkl. frokost.

Diverse:
Ta med eget runesett om du har og skrivesaker.

Om kurslederne:

Dag R. Linnerud er seremoni- og runekyndig kursleder. 15 års erfaring som kursleder med sjamanisme, runer og norrøn mytologi som spesialfelt.

Bonnie Rungarunga er forstander, seremoni- og kursleder med Maori-bakgrunn. Bonnies spesialfelt er lydehealing og drømmer.


Velkommen!


Om kildematerialet for workshopen:
Kildegrunnlaget for workshop i runer og runespådom er våre forfedre og formødres gudelære, deres verdensanskuelse og historie. I første rekke de eldste skrevne kildene; norrøn mytologi (Den eldre og yngre Edda), islendingsagaer og historiske skrifter, sammen med arkeologi, runologi og religionshistorie. I workshopen vår vil komme innom mange kilder, referanser og henvisninger, både av ny og gammel dato. I og med at det er et stort og svært omfattende kildematerial om runer, er det ikke mulig å ha full oversikt over alt. Det gjøres også mye spennende runeforskning utenfor Skandinavia, som er publisert, men ikke oversatt til norsk. Vi ønsker å presisere at vi som holder kurset, dvs. Bonnie Rungarunga og undertegnede, ikke kommer fra en akademisk skole. Workshopen vil derfor basere seg på en personlig tilnærming til runene. Vi ser på det som en glimrende anledning til å dele, utveksle ideer og forsøke å nærme oss den magiske siden ved runene. Når det gjelder runespådom, så er det et felt som er mangelfullt belagt i kildematerialet. Det er et vanskelig felt for runologer og andre forskere å forske på og det er nok heller ikke særlig prioritert.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Mãorifamilien fra New Zealand

Foredrag - Kjærlighet i vikingtiden

Overgangstiden - Workshop i Lillestrøm