Runer og runespådom - Workshop i Bergen 03.03.2018



I Norden har vi en sammenhengende tradisjon med bruk av runene på mer enn 1300 år. Dette kurset tar hovedsakelig for seg den gamle runerekken Futhark, som er de eldste runene, 24 i alt. Det er den magiske bruken av runene som vektlegges i dette kurset.

INNHOLD:

-Runenes historie og opprinnelse
-Runene som skriftspråk og runeinnskrifter
-Runenes magiske bruk og runer i norrøn mytologi
-Bli kjent med hver rune 
-Runer og lyd
-Praktisk bruk av runene
-Divinasjon og spådom: Lær å spå og gjøre readinger med runer
(øving på runespådom: to og to og i grupper)
-Binderuner og lære å lage din egen personlige binderune 

Gjennom runene kommer du i dypere kontakt med naturens urkrefter og gamle gudemakter. Kurset vil derfor også gi inspirasjon til en videre utforsking og fordypning i norrøne mytologi, åsatru og runer. Når vi beveger runene, beveger runene oss. Runene er reiser i lyd og livskraft, som du vil kjenne på kroppen. Runene har aldri vært tause, nå taler de til oss i vår tid. 

Praktisk info:
Bindende påmelding innen 28.02.18 til e-mail: frisjel@gmail.com eller tlf: 92214961.

Kurspris kr 1000,-. For trygda/studenter er prisen kr 800.-

Depositum på kr 500,- betales inn på kontonr: 2030.62.16733
innen 28.02.18. Depositum tilbakebetales ikke dersom du melder avbud. Det resterende beløpet betales inn på konto før kursdagen.


Tid og kurssted:
Tid: Lørdag 3/3-18 kl: 10.00-19.00. 
Sted: Ametysten, Chr. Michelsensgt 1-3, 2 & 3.etg, Bergen.

Diverse:
Ta med eget runesett og skrivesaker.

Kursledere er Dag R. Linnerud og Bonnie Rungarunga


Velkommen!




Om kildematerialet for workshopen:
Kildegrunnlaget for workshop i runer og runespådom er våre forfedre og formødres gudelære, deres verdensanskuelse og historie. I første rekke de eldste skrevne kildene; norrøn mytologi (Den eldre og yngre Edda) og islendingsagaer, og sammen med arkeologi, språkforskning og religionshistorie. I workshopen vår vil komme innom mange kilder, referanser og henvisninger, både av ny og gammel dato. I og med at det er et stort og svært omfattende kildematerial om runer, er det ikke mulig å ha full oversikt over alt. Det gjøres også mye spennende runeforskning utenfor Skandinavia, som er publisert, men ikke oversatt til norsk. Vi ønsker å presisere at vi som holder kurset, dvs. Bonnie Rungarunga og undertegnede, ikke kommer fra en akademisk skole. Workshopen vil derfor basere seg på en personlig tilnærming til runene. Vi ser på det som en glimrende anledning til å dele, utveksle ideer og forsøke å nærme oss den magiske siden ved runene. Når det gjelder runespådom, så er det et felt som er mangelfullt belagt i kildematerialet. Det er et vanskelig felt for runologer og andre forskere å forske på og det er nok heller ikke særlig prioritert.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Mãorifamilien fra New Zealand

Foredrag - Kjærlighet i vikingtiden

Overgangstiden - Workshop i Lillestrøm